donderdag 9 oktober 2008

Vol agility weekend!

Zowel zaterdag als zondag zat vol Agility. Eerst zaterdag 27 september naar KC Kennemerland in Heemstede. Een behoorlijk eindje rijden vanaf Nijmegen. Normaal rijden we niet verder dan een uur. Maar aangezien het nu het einde van het seizoen is, was het toch wel leuk nog een wedstrijd mee te pakken, vooral omdat het laatste U-tje zo dichtbij is. Flink koud was het 's morgens, maar dat betekend meestal dat het helder is en zodra de zon doorkwam werd het geweldig weer! Heerlijk in de zon gezeten. En toen moest het gebeuren, op het Vast parcours. De spanning wordt elke wedstrijd wat groter, omdat we er zo dichtbij zitten. Alleen de schutting, dat is altijd even paniek of het goed zal gaan. De afloop wil nog weleens (ruim!) overgeslagen worden. En jawel, hij ging goed. Heel beheerst en rustig het rondje verder afmaken nu... En ik kom over de finish en wat hoor ik..... Een heel zacht bemoedigend ~helaas maar toch leuk geprobeerd~ applausje. Hm, ik wist gelijk dat het niet goed was haha. Bleek dat we de OPloop schutting niet hadden, tja dat had ik niet gezien.... Veel keurmeesters kijken hier al niet meer naar en ze zijn er zelfs over bezig dat als er geen 2 keurmeesters in het veld staan, om dan de oploop niet echt te keuren. Deze meneer wilde hier echter niets van weten blijkbaar haha. Toch een mooi rondje, maar wel jammer jammer jammer.
Hier het filmpje:





En nog een paar fotootjes die weer door verschillende fotografen zijn gemaakt
De dag daarna, de zondag, een wedstrijd in Nijmegen, bij HSV rijk van Nijmegen. Deze is van de FHN en heeft een aparte klasse en puntentelling. Deze telt voor ons dus niet mee. Maar aangezien de wedstrijd 8 minuten rijden is vanaf ons huis, hebben we hier ook ingeschreven. Opnieuw een koude start, maar een heerlijke middag met veel zon! De parcoursen van de FHN zijn altijd erg anders als de parcoursen van Cyno. Het staat veel dichter op elkaar (lees: snel een disk.) Maar het voordeel is dat je niks aan een hele snelle hond hebt bij deze parcoursen. Dus als er een FHN wedstrijd in de buurt is, doen we graag een gooi naar een beker :) Het ging goed! En jawel.... Een beker mee naar huis. Of in dit geval een medaille!! Daarnaast liepen we ook nog een foutloze Jumping, maar kwamen daar net een kleine seconde te kort voor nog een beker. Het was een erg mooi weekend qua weer en ook Rose liep geweldige rondjes. Ik ben zoooo trots op haar!

3 opmerkingen:

anita zei

SUPER!!!! Die medaille op die mooi geborstelde Rose. Staat haar erg goed hoor. En de actiefoto's die je er bij hebt geplaatst zijn ook erg mooi. Leuk stukje!!

Anoniem zei

Gaaf filmpje!!!
Wat deden jullie het goed!
En de foto's zijn ook leuk, die foto met medaille is echt super leuk!!

Groetjes Rianne en een dikke knuffel van Soof voor Rose.

Anoniem zei

Over statige dame gesproken, Rose met een prachtige medaille. Leuke foto's weer van Rose in actie. Hoe gaat het met de competitie? Staat Rose nog hoog in de top 10?

Groeten en dikke knuffel voor Rose van moeder Polly en zuster Sophie en natuurlijk de rest van de GANG.